John Magnus – Ein artig kar frå Telemark

John Magnus er ein artig kar! John Magnus er nemleg hjernen bak namnet på denne vevloggen. Det er og han som har indoktrinert ordet «vevlogg» i hjernen min. Siden han kom på det ultrageniale namnet «leik og morskap» så lova eg han eit hedersinnlegg! Viste du forresten at «morskap» ikkje har noko med det å vera mor å gjøre? Nei, om du trudde du hadde funnet deg atter ein mammavevlogg å følje må eg desverre skuffe deg. «Morskap» betyr vist sånn ca «morro», men det finnes ikkje noko godt bokmål ord ifølge språkvitaren frå Telemark.

Uansett: Her er 10 ting du kanskje ikkje viste om John Magnus:

 1. I likheit med Quisling kjem John Magnus frå den vesle bygda/heranden Fyresdal som ligg vest i Telemark.
 2. John Magnus har reist heilt til hasjbyen Amsterdam for å læra ting eg ikkje forstår meg på. Om du heller ikkje har tid/penger til å besøke han så finner du han også her.
 3. John Magnus er verdas mest jordnære homo, og svigermors draum! Dessverre er han opptatt (…og han har sett tissen til Akon!)
 4. John Magnus er flott i paljettar!
 5. John Magnus har hatiffnatter på anklen og har blitt tafsa på av ein Rumensk taxisjåfør og Andreas frå Moss!
 6. John Magnus snakkar synkande italiensk, men flytande telemarkdialet og sier blandt anna «kaffikøpp», «leikur», «mjåkk» og «pæning» (Kaffekopp, leker, melk og penger).
 7. John Magnus er veggis, men er veldig snill fordetom! Dessutan lagar han verdas beste kaffi (til tross for at han var Norges 13.beste i 2011)
 8. John Magnus hata musikk då han var liten og hadde ei ekstra hjørnetann på samme plass som storesøstera ikkje hadde nokon (men nå har hun ein baby hvertfall…)
 9. John Magnus har vært med i ein Bollywoodfilm!
 10. John Magnus har verdas penaste smil og fantastiske glitrande auger.


  Har du hatt gleden av å møte John Magnus? Evt. er du John Magnus? Kva synes du om Quisling? Og kva synes du om hatiffnattar?

  (P.S. I forsøk på å være flink ble det brukt nynorsk ordliste på den første setningen på denne posten, så kom eg på hvor glad eg er for å være ferdig med ungdomsskolen! All lesing på eiget ansvar!)

 

14 thoughts on “John Magnus – Ein artig kar frå Telemark

  • Det lurar eg og på! Kanskje Lars Tangen og Eli Hagen (eg har ikkje spurt dei). Om det finnes folk der ute som ikkje likar John Magnus, så er dei teite og rare! John Magnus er best i test!

 1. John Magnus er en herlighet! Aldeles som en vandrende forundrings- og godtepose. Han slutter aldri å bedåre en bibliotekar, eller å sjarmere dem han møter. I det hele tatt.
  Qusling er forresten død, og ikke noe man blir sjarmert av å møte.

  • John Magnus er flott! Men det finnes fleire Quislinger frå Fyresdal, bare så du veit det! Ein av dei har grunnlagt medlemsbladet for norske jordmødre tenk! (Eg veit ikkje om han er daud, men han er sikkert ikkje så fæl!)

   • Jada, og to av dem drev The Quisling Hospital i USA fram til 1980-tallet, tror jeg. Og tanten til Vidkun skrev et strengt brev til ham under krigen og ba ham slutte med denne skammelige oppførselen. Uten at det hjalp. Men, tanten ble ikke sendt til Statsarkivet, så slektsfølelsen var nok der. Den siste med navnet Quisling i Fyresdal døde for gode 20 år siden, og de andre slektningene har byttet navn.
    Det er forresten godt John Magnus ikke møtte quislinger under krigen. De hadde antagelig beundret ham litt mindre, og heller tiltenkt ham en plass i mer rigide og mindre kaffedrikkende omgivelser….

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s