Sør Afrika og Botswana

Dagen før avreise gikk en svart katt over veien, på gangfeltet, mens han smile ondskapsfullt til meg!

DSC00794Dette bildet må dere nyte! Det tok nesten ein time å laste det opp…

Mannen har influensa og blør neseblod(kan nokon tipse avisene?), kona har vondt i hodet og 25 anonyme prosent av reisefølget har diare! (Nyttårsforsetter skal brytes!) Ellers er vi friske som relativt sjuke fisker. Vi er nesten tomme for paracet, ibux og malariaprofylakse og apotekdama prøvde å presse i oss antilykkemalariapiller. Bilen er eit kapittel for seg selv.

Her skulle det vært eit bilde av den tøffe, litt teite bilen.

Da vi kom ned hit var det første som skjedde at vi ikkje fikk start på bilen igjen etter det første bensinstasjonstoppet. Batteriet ble byttet og siden det har vi likevel kjørt runt uten batteri og naturlig nok uten kjøleskap, noko som er relativt upraktisk når man er på campingferie i Afrika. Relativt store deler av dagen i går har blitt brukt på å sitte på land rovers bilverksted for å bytte atter eit bilbatteri.

Her skulle det vært eit bilde av meg og Olav Emil i ekte fjortisstil, mens vi sitter på bilverkstedet og venter.

Den svarte katten fikk viljen sin. Nå er kjøleskapet omsider kaldt og eg er herved ferdig med sutringa!

Til tross for ødelagte bilbatterier, sjukdom, varmt vann og litt ekstra utfordringer på veien har denne ferien allerede klatra seg til toppen på den ikkje-eksisterende topp ti lista over tidenes beste ferie. Og vi er såvidt begynnt på turen.

Fredag 4. jan reiste vi nedover. Turen tok ca. ett søvnløst døgn. Olav Emil sov med åpen munn og flyselskapet stod for underholdning i form av skjermer med rare serier og passe bra musikk. Mannen som satt på rekka ved siden av oss sov hele natta, etter å ha drukket en respektabel mengde sprit, med hodet fremoverlent mot hodeputa (som en bevistløs person i ein bil med airbag etter bilulykke) og klarte nesten å vekke abulansearbeider-refleksene i meg.

Her skulle det vært bilde av fine, lille mannen med eit stort lass med bagasje.

På flyplassen i Sør Afrika møtte vi Lars Peder (OEs bror) og Eivind (the lady). Eivind slapp nesten ikkje gjennom tollen fordi han var «for hot». Etter hvert ble vi plukket opp av en fyr fra selskapet vi leier bil fra. Sjefen hadde blitt sendt heim frå jobb fordi han var overarbeida, så kurset vi var lova ble til eit minikurs, og vi ble sendt ut i den store vide verda i eit passe avansert køyretøy.

Her skulle det vært atter eit bilete av bilen.

Tilfeldighetene ville ha det til at det bare var 1/3 tank med drivstoff på monsteret, så vi stoppa på første bensinstasjon (heldigvis i gangavstand frå utleiefirmaet). Bilen ville ikkje starte og alarmen peip (…og peip og peip og peip og peip…) Etter litt om og men kom dei med nytt batteri til oss og reisen kunne forstette.

Etter litt køyring begynnte stakkars mannen å bli sjuk, og LP overtok. Det tok ikkje lang tid før vi blei vinka inn av politiet. (Det virker nesten som dei gir alle som er arbeidsledige i Sør Afrika ein politiuniform, som dei kan stå i grøftekanten å henge i, for eg har aldri sett så mye politi før). Politiet prøvde å overtale oss til å innrømme at vi smugla våpen, men siden vi ikkje gjorde det så gikk jo ikkje det. Vi slapp heldigvis unna utan problemer.

Her skulle det vært bilde av stakkars syke mannen, og av Eivind som smiler lurt mens han gjemmer våpen i baggen til LP. Evt. kunne eg og lagt inn bilde av ein av dei mange politikontrollene, om internettet hadde tilatt det…

Etter nokon timer med køyring kom vi frem til der vi skulle sove. Mannen hadde bestillt plass i «luksustelt» med badekar, så vi var relativt spennte på hvordan dette ble. Frå hovedveien og inn på campen (nokon kilometer) måtte vi tappe luft ut av dekkene for å komme oss frem. På vei ut traff vi på fleire dyr.

Her kan du se for deg eit bilde av masse spennende afrikanske dyr.

Vi kom frem til luksustelt med badekar, toalett og sengeplass til 4. Her bodde vi i to netter. Kjøring rundt i parken for å se på dyrene om dagen, bål og matlaging på kvelden og soving om natta. I løpet av kjøreturene har vi blandt annet sett levende zebra, død zebra, giraff, helikopter-øyestikkere, bæsjende struts og dyrene som drepte Mufasa (i løvenes konge). Eg har og sett ein enhjørning, men den var det ingen av de andre som fikk med seg, desverre…

Her skulle det vært bilde av ein daud zebra, tre levande zebraer og eit bilde av ein einhjørning kopiert frå google.

Køyringa rundtomkring i parken var minst like artig som alle dyrene (bortsett fra den bæsjede strutsen, for det er noko av det artigste som har skjedd nokon sinne!!!). Det er utrolig hvordan bilen er i stand til å komme seg frem.

Her skulle det vært bilde av ein struts ca 5 sekunder etter at den er ferdig med å bæsje (dumme, treige mannen)

Etter to netter i Sør Afrika reiste vi videre til Botswana. Her har vi satt av LP (OEs bror) og Eivind (the lady) som skal være her i praksis i 3 måneder (heldiggriser!). Så mens LP og Eivind sover i hus sover eg i bil med febermannen. Vi har nå hatt to netter i Francistown i Botswana. I dag morges våkna vi av at herr Nilson stod på panseret på bilen.

Her skulle det vært bilde av Herr Nilson.

I dag reiser vi nordover og vi blir nok utan dekning ei god stund fremover. Innlegg med bilder kjem forhåpentligvis når vi har nettdekning igjen.

Dagens funfact: Alle hundene i Afrika bjeffer om natta!

Advertisements

13 thoughts on “Sør Afrika og Botswana

  1. Åhåh, eg er skikkeleg misunneleg! Vonar og trur at de har det kjempekjekt! Tenk å få sjå ein bæsjande struts! Her har eg berre ei psykisk utviklingshemma gråhegre.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

w

Koplar til %s