…Og den 8.dagen skapte Gud innsektene!

10.januar:
Det er lange dager på tur. Vi føler oss som eit skralt gammelt ektepar. Kona har lagt tabelettene til mannen klar på nattbordet, og nå klokka 20.30 er det straks leggetid.

9.januar reiste vi frå Francistown til Elephant sands. Det gamle, demente ekteparet hadde såklart glemt å ta ut penger, så da vi kom frem var det bare til å snu i døra (bortsett frå at det ikkje var nokon dører der) og køyre tilbake til nærmeste landsby for å ta ut penger. Men med 1000 elefanter langs motorveien (og den eine hadde ståtiss) hadde vi grei underholdning langs veien. Vi stressa tilbake for å rekke middagen, men det viste seg at middagen ikkje var klokka 19, men klokka 19 «african time» så vi ble mette (og rakk til og med å bli sultne først). Kona fikk til og med Botswansk Hansa pilsner til maten. Lenge leve hansa!

Her kan du se for deg eit bilete av ein elefant med ståtiss og eit bilete av ein hansa pilsner av den Botswanske typen.

Bilen ble parkert ved siden av en to meter høy martue med ein enda høyere tornebusk ved siden av og teltet ble slått opp. Febermannen slo muligens nye rekorder, og reiseapotektet ble nesten tømt (Så til deg som skal på tur i ingemannsland og tenker «Tja, hvorfor ikke ta med eit tilfeldig antall paracet og ibux for å rydde litt opp i medisinskapet?» Ikkje gjør det! Rasjonering av medisiner er ikkje så veldig stas!)

Her kan du se for deg eit bilete av ein Land Rover ved siden av eit tornekratt og ein to meter høy maurtue.

Lang og varm natt i Elephant sands. Mannen hadde feber og kona var flink i Angry birds. Ingen elefanter, men masse maur. Sånn sett hadde «Maur sands» vært eit meir passende navn.

Eg kan forresten nevne at eg aldri før har hatt såååå god samvittigheit for å droppe både tannpuss og håndvask etter toalettbesøk.

Her kan du se for deg bilete av vasken på «Elephant sands». Underteksten til dette bilete kunne f.eks ha vært «Eit bilete seier meir enn 1000 ord». Har du ikkje vært der aner du ikkje kva eg snakker om, så eit hint: Innsekter! Sinnsjukt mange innsekter!

I dag, stod vi opp litt etter soloppgang. Veien vi egentlig hadde tenkt å køyre (Hunters road) var i så dårlig forfattning (kanskje fordi det egentlig ikkje er ein vei) på grunn av regntida, så vi ble anbefalt å ikkje køyre den aleine, derfor hadde vi ekstra god tid. Mannen var fremdeles influensasjuk og kona begynnte å få vondt i ryggen etter 3 netter på 4 cm madrass, så vi så frem til å utvide reiseapoteket litt.

Med unntak av en tissepause på ei svart do køyrde vi direkte til Kasane, som er ein by heilt nord i Botswana. Som gamle ektepar flest var vi litt emo på grunn av den skrale helsa, så vi ble enige om at ei natt på hotell var tingen for å få gnisten (og ryggen og søvnen og helsa) tilbake.

Afrikanske apotek er så spennende at dei nesten fortjener eit eget innlegg, men for å gjøre ein lang historie kort: Vi er ca 168 piller rikere og over 2000 kr fattigere. Det kan nevnes at apotekturen hadde vært nesten gratis om vi tok med oss malariatabeletter heimefrå.
Vi tok turen tilbake til hotellet, spiste litt etterlengta piller og gikk for å spise lunsj. Ein eller annan luring hadde putta maten full av wasabi, men ellers var maten god. Ein apekatt stjal sitronen til stakkars mannen og sinte mannen ble nesten angrepet da han prøvde å jage vekk slemme herr Nilson.

Her kan du se for deg herr Nilson som spiser opp sitronbåten til Olav Emil.

Vi rakk akuratt ein etterlengta dusj mellom lunsj og middag, og etter middag var det på tide å prøve internettet. Hverken telefon eller data ville koble seg til så vi ble henvist til eit lyst, åpent datarom. Med åpent meiner eg uten vegger, noko som er særdeles upraktisk når ein er i Afrika etter mørkets frembrudd. Innsekter i alle størrelser innvanderte oss mens vi prøvde å sjekke mail så fort som mulig utan å bli spist. 15 minutter på «internett cafe» etter å ha vært så lenge uten nett har aldri gått så sakte…

Nå er det leggetid. I morgon satser vi på at helsa er bedre, og at ekteparet er unge og spreke igjen slik at dei kan reise på safari utan å sutre og være emo!

Dagens funfacts:
-Elefanter har store kjønnsorganer.
-Apekatter har også kjønnsorganer.
-Elephant sands lodge har eit juletre laga av avføring!
-Ibux i Botswana markedsføres som «mens-smerte pille» og smaker sukkertøy! Omnom!
-På Island har dei bibler i nattbordskuffen. I Botswana her dei kondomer. I følge pakken er kondomer til for å redusere risikoen for HIV og AIDS, men de er og effektive for å forebygge graviditet.

DSC00961

Dagens not so fun facts:

-I Norge koster en pakke (12 tabeletter) malariatabeletter 322 kr. Reiser du til Afrika utan disse kan du risikere å måtte ut med over 450 kr pakken. Så om ein er meir enn ein person og skal bli ein stund er det heilt klart lurest å gjøre dette før avreise. Dessutan slipper ein apotekere som prøver å lurer i deg billige kopier med masse bivirkninger som øydelegger ferien din.
-Innsekter er ekkle dyr.
-Land Rovere er teite! Hvertfall når de ikkje virker som dei skal.
-Influensa er også teit!

Uten navnmalaria

4 thoughts on “…Og den 8.dagen skapte Gud innsektene!

  1. Eg digga joletreet, slik skulle gjerne eg hatt!
    Vonar at mannen blir frisk snart og at de ikkje får malaria.
    Visste du forresten at sjølv apar rett nok har tiss, er menneske den primaten med størst tiss i høve til kroppsvekta? Ein av dei største i dyreverda, faktisk!

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s