Botswana-Namibia-Botswana

For ein forferdelig, grusom dag! Olav Emil er kjempesyk! Så syk at han endte opp hos en namibisk samlebåndslege som gav han en hestekur antibiotika og masse skumle medisiner som gjør sentralnervesystemet deprimert! Botswana tok alt kjøttet vårt, Land Rover er dustebiler og kjøleskap er ein nødvendighet i Afrika! Vi har ikkje kjøtt, men beina mine kompenserer med å se ut som kjøttkaker (evt. beina til ein mørbanka 70 åring som er overmedisinert med blodfortynnende).Turen gjennom ødemarka ble avlyst. Supermasse penger rett ut av vinduet! Deretter holdt vi på å dø i en grusom trafikkulykke før vi ble vitner til drap! Mannen er ikkje lenger avholdsmann! Vi drukner våre sorger i alkoholen, krangler og sover i hver vår seng.

Neida… Joda…

DSC01103

Bare eit bilete for å illustrere alt som er litt «ræva»…

Ting har vært litt ræva i dag (men ikkje såååå ille som det virker i første avsnitt). Vi trøster oss med at ting sikkert kunne vært mye verre. Som svigerfar sier «Det er Afrika».

(Kan og nevne at både safari, internett exploder og chrome tuller og at bildeopplastinga kollapsa ca halvvegs! Derfor er det ikkje så mange bilder i innlegget som planlagt, og det tok ca 10 x så lang tid!)

Her er eit sammendrag av dei siste dagene (og nettene):

11.januar
Det gamle ekteparet våkner opp og finner ut at helsa er litt bedre. Men bare litt. Vi våkner til surikatter utanfor soveromsvinduet, og gleeeeder oss til å komme oss ut i teltet igjen (Olav Emil gleda seg kanskje litt. Eg gleda meg ikkje så mye). Vi ble plassert på en litt for liten campingplass med en altfor stor øgle. Det skjedde egentlig svært lite denne dagen bortsett fra at det regna, vi spilte spill, eg knuste Olav Emil i spesiallaga ligretto for to, vi råna litt når renet gav seg og til slutt spiste vi oss altfor mette på overprisa buffet!

Her skulle det vært eit bilete av den altfor trange campingplassen med en altfor stor øgle på og eit bilete av den altfor store øgla… Men så ville ikkje nettleseren meir!

Benytter og anledninga til å nevne at eg virkelig misliker (sånn skikkelig sterkt) folk som pisser urinerer ved siden av der eg prøver å sove når det tar 20 sekunder å gå til nærmeste toalett!  Hersens tyskere/sør-afrikanere/mannfolk!

12.januar
Natt til 12.januar er ein dårlig natt! Skikkelig dårlig natt! Den gamle kona er sint fordi den kjøttetende myggen har spist opp beina hennes. Dessuten er det masse teite lyder og flodhester og tissetrengte mannfolk som romsterer rundt på campingplassen. Den gamle kona sover ikkje så mye den natten. Mannen sover derimot veldig godt! Urettferdig godt!


Natta var omtrent som å ha denne filmen på repeat i 10 timer kombinert med uregelmessig urinering og flodhestromstering!

Vi står opp og kjører tur i parken.
DSC01124Koz DSC01146

Motorvei-elefant

På ettermiddagen får den stakkars kona med den stakkars, slitne ryggen 45 minutter masasje for småpenger!

Vi dropper buffeten til fordel for KFC (Kentucky Fried Chicken) og avslutter kvelden med å søle oreomilkshake utover halve bilen.

Kona er einsam og drikker vin og rydder bil mens mannen sover!

13.januar – og atter eit stempel i passet: Namibia.
DSC01154Campngplassen

Kona står opp og går i dusjen for å forberede seg til meir masasje. I dusjen nyter hun det vakre dyrelivet i form av gresshopper som prøver å redde seg fra vannmassene med å hoppe desperat på veggen før dei faller nedi vannet igjen.

Ein time fantastisk masasje før vi vender nesa mot Namibia. Vi blir stoppa av politiet på vei gjennom parken, og når vi omsider kommer oss til grensa vil grensevaktene tømme bilen vår for å se gjennom alt innholdet, ikkje bare en men to ganger! «Det er Afrika»

I Namibia har de skutt alle dyrene sine, så alt vi så etter vi kom over grensa var litt kyr, eit par pusekatter, eit par høns og ein hund.

DSC01173DSC01176

Vi fant oss overnatting og endte opp med luksushytte. Det må jo til. «Siste natt før 5 døgn i telt i villmarken» tenkte vi. Så feil kan man ta.

DSC01167

14.januar
DSC01168
I dag våknet vi opp i en luksushytte i Namibia. Vi stod opp tidlig, spiste frokost og kom oss av sted. «Vi må jo rekke Savuti før det blir mørkt».
Etter litt leiting finner vi sentrum av Katima. Første stopp er apoteket. Vi stiller oss i kø, og det viser seg at man må ha resept på ting, selv i svarteste Afrika. Og ikkje hjelper det med leger hjemme i Norge, når teknikken svikter.

DSC01184Katima

Mannen ender opp med å stille seg i Doktor-køen sammen med ein heil haug med Afrikanere. «Dette kommer til å ta timer» tenkte vi. Kona stikker av for å starte handlinga til turen, men rekker ikkje å kjøpe meir enn ein namibisk kjole og ein «Angry birds»-caps før mannen sender melding om at han er ferdig (ca 10 minutter seinere). Her snakker vi samlebåndslege!

Etter turen på apoteket ender vi opp med en pencillinkur, fansy hostesaft med masse alkohol og andre suspekte legemiddler og en eske ganebedøvende-halstabeletter. Kona kjøper også med seg ein heil haug med andre ting. Apotek i Namibia = Nille med legemiddelavdeling!

Klokka begynner å bli masse, og kona er litt sint fordi kjøleskapet ikkje virker. Mannen maser ikkje nok, mener hun! De finner seg ein matbutikk, tømmer den, finner enda en og tømmer den og.

Da vi kommer til grensa er klokka enda mer! Bilen blir atter ein gang tømt (denne gangen ikke så grundig) og når vi omsider kommer inn i Botswana får vi beskjed om å levere fra oss alt vi har av kjøtt og frukt.

Klokka er masse, og der står vi! Helt aleine, på grensa mellom Namibia og Botswana UTEN KJØTT! Vi var enige om at det ikkje gikk ann å leve på ris og bønner (altså være vegetarianere) i ødemarka i 5 døgn, så da ble reiseruta endret til Kasane (atter ein gang).

DSC01196

Heller ikkje i dag frista det å legge seg i telt, så vi starta jakten på passe billig husrom. På første stopp (i rett prisklasse) traff vi en koslig dame som beklaga (veldig mange ganger) at det var fullt. Vi traff også ein stakkars vakt-berner sennen som sikkert synes det var kjempevarmt!

På neste stopp fikk vi napp. Vi endet opp på «Waterlilly lodge». Skikkelige senger for ein passe billig penge. «Internatskolefølelse» sa mannen, og kona var enig. Ingenting galt med det…

Etter ein telefon til leiebil-selskapet finner vi ein etterlengta midlertidig løsning på batteriproblemet på bilen. For å gjøre en lang historie kort: Kjøleskapet virker! Og så lenge vi husker å flytte batterikoblinga på bilen hver gang vi parkerer, så virker den og. Land Rovere altså…

DSC01201

Vi kjører en tur i parken, noko som nesten resulterer i denne grusomme trafikkulykka der ingen hadde blitt drept, men det hadde kanskje blitt fryktelig dyrt og ødelagt resten av ferien. Utvalget av dyr er heller labert, men det er i det minste mange av dem.
Deretter tar vi turen tilbake til lodgen der vi tar oss eit bad, før vi spiser ein bedre middag (ein av dei beste sålangt) og er vitne til at hotell-pusekatten dreper og knaser i seg verdens største gresshoppe!

Her skulle det være eit bilete for å vise hvor utrolig nær vi var ved å velte den teite bilen mens vi kjørte i parken.

Nå har mannen tatt hostesaften sin (med 10% alkohol) og kan vel ikkje lenger defineres som avholdsmann. Kona har kost seg med en hansa-øl utan biller (for de tok eg ut).

Vi har og snakka med Laffen på skype i dag. Det var kos! Laffen er fin! Vi savner Laffen!

DSC01212

WordPress prioriterer bra! Av alle de bra bildene som kunne blitt lasta opp kom dette med. Fjortisposering med ny Namibiaapotekhatt må til!

Ting begynner endelig å gå vår vei og vi er enige om at resten av ferien skal bli superbra! I morgon begynner vi på turen vi egentlig skulle ta i dag, men med en natt mindre på det første stoppestedet. Pencillinen og den magiske hostesaften har begynnt å virke. Vi har paracet, ibux, rikelig med vann og drivstoff! Klar for nye eventyr!

Dagens reisetips:
-Har du smarttelefon? Last ned felleskatalogen.nos app! Den er gull verdt når man er i utlandet og får mystiske medisiner fra namibiske samlebåndsleger. (Den er generellt gull verdt for spesiellt interesserte, så last den ned om du er spesiellt interessert!)
-Skal du leie bil? Drit i Land Rover! De er dyre, de virker ikke og lokalbefolkninga mobber deg!

Avslutter med denne, fordi den er flott, fordi Timon er kul og fordi Løvenes Konge 3 er verdens beste oppfølgerfilm (nesten på høyde med nr 1):

(Innlegget er skrevet og redigert i særdeles trøtt og lei tilstand. Eg nekter å ta ansvar for den grusomme vekslinga mellom nynorsk, bokmål og dialekt, skrivefeil, rot, mangel på bilder og den overdrevne vekslinga av 1.og 3.person!)

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s