Paradise

Kona er trøytt og mannen sover. Og siden kona er lat og trøtt og bildeopplasteren for en gangs skyld virker eit par hakk over gjennomsnittet blir det i dag eit finfint bildeinnlegg. 20. og 21.januar i bilder med kakefestbonus, eksklusivt for alle lesere der ute.

Denne bloggen er ikkje som alle andre blogger, så vi begynner med bonusen (for å få det i kronologisk rekkefølge:
DSC01724 DSC01728Kona er hot fordi mannen og kona akuratt har spist hot middag. Og kakene smakte bæsj (for å si det på den pene måten) og gikk rett i bosset (eller søppelet som de sier på østlandet).

20. Januar
Ekteparet våkner litt for tidlig på hotellrommet sitt i Maun. Kona får tilbake klær, og kan for første gang på relativt lenge ta på seg reine, tørre klær! Fast-food-frokosten blir inntatt på den lokale burger/frokost-sjappa og ekteparet setter kursen enda lenger sør…
DSC01741 DSC01735På vegen blir ekteparet vitner til groteske, kule gribbe-scener! (Omnomnom!)

Ekteparet (fortrinnsvis mannen) kjører over 500 km den dagen, til eit sted lenger sør i landet, som kona ikkje husker navnet på. Det kan nevnes at stedet vi overnatta på burde hatt nesehorn (ut ifra navnet å dømme) men de fant vi ikkje. Det kan og nevnes at stedet ikkje hadde internett, men rikelig med insekter…
DSC01770Slik så veiene ut i parken…
DSC01772…Og slik såg kona ut fordi mannen tvang henne til å kjøre bil i alle de skumle sølepyttene.

DSC01802Og slik såg hytta ut. Med unntak av innsektene (som hadde nok av innganger å velge mellom) var dette en veldig ok plass med en veldig ok pris. Kunne godt tatt en natt til her…
DSC01780…Og slik såg det ut da vi kom til resturanten for å spise middag og mannen ville demonstrere hvorfor brusen er best oppi boksen.

Grønn brus frista ikkje kona, så hun tok seg ein øl for å slippe å køyre heim. Resturanten hadde full kontroll på at damene alltid skal serveres først, men det er føste gang vi har vært på en resturant som faktisk viste at det var kona som var mannen i forholdet!
DSC01787Utsikten frå middagsbordet.

Mannen og kona køyrer tilbake til hytta, og sover nesten heile natta bortsett frå dei gangene dei våkner fordi de blir bruk som landingsplass for innsekter.

21.Januar
DSC01799Zazu II står klar for å ønske mannen god morgon og for å minne han på den grusomme sjebnen han gav Zazu den første.

DSC01796Kona våkner og er trøytt og kald og har mest lyst å tilbringe resten av dagen under teppet (men ikkje forran speglet, det var kun til stede for å ta illustrasjonsfoto). Med god hjelp av ein dårleg kopp kaffe klarer likevel mannen å tvinge henne opp. Mannen har bestemt at dei skal tidlig opp for å køyre i parken for å se på nesehorn og andre rare dyr.
I Parken ser dei…

DSC01827…blandt anna ein einsam gnu. Dei såg og mange andre einsamme gnuar. Gnu er eigentleg flokkdyr, men i denne parken hadde alle gnuane hatt ein stor gnu-krangel!
DSC01805Og Timmy kom å satte seg på låret mitt! Han forstod fort at han ikkje var velkommen (kanskje da eg brølte høgt og hoppa ut av bilen). Timmy hoppa hvertfall og satte seg i baksetet, og etterhvert hoppa han heldigvis ut. Det kan nevnes at mannen (som eigentlig er dama i forholdet) heller ikkje liker innsekter. Hvertfall ikkje i sjegget.

DSC01815Og så såg vi eit dyr eg ikkje hugsar namnet på i farta… Han var litt lang i maska fordi han akuratt hadde høyrd nyheita om gnu-krangelen!
DSC01834Den kulaste fuglen i verda (på delt førsteplass med Emu, struts, gribb, hornbill og emoful).
Mannen og kona såg og zebra, sjakal, antilope og impala. Men ingen nesehorn, løve eller tiger! Kanskje neste gang…
DSC01857På vei ut av parken døde vi nesten, men det gikk bra. Vi kom oss til nærmeste bensinstasjon, og lærte at Land Rover i det minste gir beskjed tidlig om at man holder på å gå tom for drivstoff. (De gir og beskjed så høyt at kona mistenker at 90% av alle ulykker med land rover innvolvert er forårsaka av lite drivstoff!)
DSC01746DSC01750
Her har kona akuratt vært på dagens beste offentlige toalett. Det kan nevnes at konkurrenten til denne flotte busken var ein herredo med pissoar i naborommet, utan dolokk med bæsj på steder kona ikkje kan forstå hvordan har havna der…

Etter over 350 km på veiene kom ekteparet omsider frem til Gaborone. Her er det grønnt vann, luksusresturanter og kelnere som er for snobbete til å like oss… DSC01870 DSC01880Mannen fikk beskjed om å se fattig ut, men såg bare ekstra glad ut… Dette lover dårlig for vår felles økonomiske fremtid…

Dagens funfact:
-Gaborone uttales Hrabåråne (sånn ca).
-Når man skal sjenke kånjakk må man sjenke akuratt nok til at man kan legge glasset på siden uten å søle (lærte kona av avhodsmannen).
-Hvis man er i Afrika og glemmer å smøre seg inn med solkrem kan man bli solbrennt.
-Hvis man går på google og søker «overmedisinering av eldre+artige bilder» kjem bloggen min ganske høyt opp på lista! (Nokon har gjort det.) Folk som søker etter «Dill til lastebil» har og klart å rote seg innpå her…


Hvis eg skulle finne på å bli spist av ei løve (eller tiger) og døy her nede vil eg ha denne sangen i begravelsen av restene av det som er igjen av meg. (Eg håper såklart ikkje det skjer, sjølv om det hadde vært kult å se ei løve. Og om det skjer har eg gitt mannen beskjed om å ta bra bilder!)

   

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s