Vegen vidare…

ReiseruteSålangt har vi reist frå A (som er Johannesburg, men som er gjemt bak en «O») til J i Gaborone. Her er planen for resten av turen:

I overimorgen reiser vi frå Gaboroe og Botswana til Sør-Afrika. Eit eller anna sted i nærleiken av Johannesburg finner vi oss overnatting ei natt før turen går videre til Kruger-parken. Parken for snobbejenter som er lei av å køyre rundt i villmarka med vond rygg og våte klær.
I Krugerparken blir vi 3 netter før vi reiser videre til Maputo som er hovedstaden i Mosambik. Med andre ord skal vi få se havet igjen for første gang på 3 uker (eg har aldri vært så lenge utan hav før). Vi overnatter i Maputo en natt før vi reiser videre til Swaziland. Der blir vi 3 netter og har blandt anna bestillt ein dag med rafting. Etter dette er det tilbake til Sør-Afrika der vi skal overnatte ei natt ved Johannesburg før vi leverer bil og setter kursen heim til det kalde nord!

Så innan vi kjem heim har vi fleire nye land på lista vår (eg har heile 5!), og vi er eit hakk nermere å knuse Lars Peder si liste over besøkte land!

…Og ellers da?
DSC01893
I dag har vi, i ekte «Tore på sporet» stil rota oss ut på den Botswanske landsbygda og leita etter Dolly, som var Olav Emils families barnepasser/hushjelp/bestemor. Etter litt om og men, og litt leiting (det finnes vist meir enn ei elefantdør i den bygda) fant vi henne og deler av resten av familien. Så i dag har vi hatt ein veldig koslig dag med to koslige besøk (eit hos Dolly og eit hos dattera).

I morgon skal vi henge i byen og på middagsbesøk hos nokon norske som bor her nede.

(Ellers er det verdt å få med at eg kanskje har vært på ein eller annan form for skjult kamera her nede: Ein eller annan gutt (med litt halvdårlig engelsk) kom bort til meg med ei flaske (av helsekosttypen) og lurte på kva utrykket «wind» kunne bety. Eg trodde først han tulla men han sa at han var nyansatt og at det å snakke med kundene om luft i magen var ein fin måte å lære seg engelsk på. Han kom også med andre beskrivende utrykk… Personal-opplæring i Botswana er vist litt… spesiellt!)

Dagens funfact:
-I Botswana selger de flasker med ting som skal hjelpe mot luft i magen.
-De selger og brus med tannkremsmak og brus med hostesaftsmak (Dette er kanskje litt for subjektivt til å være fakta men: ingen av delene smaka godt!)
-Det ofisielle språket i Mosambik er portugisisk og beherskes av halve befolkningen og riksvåpenet deres inneholder bl.a ein AK47.
-Swaziland er monarki og feirer uavhengighetsdag på bursdagen til Olav Emil (6.sept). Gjennomsnittlig levealder er 39,5 år.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s