Déjà vu

Eg har fått veldig mange meldinger av folk på facebook og snapchat som lurer på korleis det går her. Uværet i Mexico er hovedoppslag sjølv i norske medier. Ein risikerer litt uvær når ein reiser på hausten. Værfenomenet som treffer Mexico nå er heldigvis (for oss) av den typen som avtar når orkanen treffer land. Mexico City ligger ca 2250 moh. og ca midt i landet. Med andre ord er vi ganske heldige (denne gangen).

Dere som kjenner meg eller har fulgt bloggen en stund veit i at vi ikkje var like heldige sist gang. Da vi kom til Mexico City og ambulansehospiteringa viste seg å bli utsatt nokon dager bestemte vi oss for å ta en langhelg i Acapulco. I løpet av helgen ble Mexico truffet av fleire orkaner. To tredjedeler av landet var ramma. Mange døde. Vegen mellom Acapulco og Mexico City raste saman. 3 dager ble til 10 dager!

IMAG6926
Orkanen traff aldri Acapulco og vi slapp lett unna i forhold til mange andre. Vi satt innesperra på hotellet i 3 døgn mens vi opplevde det mest intense regnet nokon sinne. Når vi omsider «slapp ut» igjen var det største problemet vi hadde var at vannet på hotellet forsvant og at vi ble våte på beina når vi var ute og gikk. Mange av de 10 dagene hadde vi sol og koste oss på stranda, mens de amerikanske turistene stod i kø på flyplassen (som var den hardest ramma plassen i byen) med vann til brystet og venta på å bli evakuert. I avisen leste at folk rundt oss plyndret butikker i jakt etter mat og reint drikkevann.

Gleden var stor når veien åpna og vi omsider kom oss tilbake til Mexico City. Siden landet nå var i kriseberedskap ble ambulansehospiteringa igjen utsatt. Enden på visa ble at vi banka på ambulansestasjon-dører på egen hånd i håp om napp (som vi fikk på andre forsøk). Etter å ha fått litt kontakter kom vi oss omsider inn i Røde Kors, som den opprinnelige planen var. At landet var i kriseberedskap var tydelig. Foruten eit par oppdrag gikk mesteparten av denne dagen til å pakke kasser med nødhjelp og frakting og organisering av dette.

IMAG7101
Etter det vi kan sjå på facebook og i media er landet igjen i kriseberedskap. Uværet treffer kysten hardt! Værmeldingene for Mexico City melder om meir regn no, enn kva som var meldt i utgangspunktet, men ellers ser det ut til at dette skal gå veldig fint! Igjen slipper vi unna med å bli våte. To tøffe, vanntette vestlendinger skal klare å takle dette!

I dag har vært ein fin dag. Vi har sovet lenge, vært på joggetur i parken og hatt en litt kortere ambulansevakt enn det vi har hatt før. Denne gangen på en ambulansestasjon med skilpadder (!!!)

IMG_20151023_155953

De to vaktene vi har hatt til nå har det kun vært oss og sjåføren. Denne gangen var det stikk motsatt: Ikkje mindre enn 7 (!) ambulansepersonell bemannet ein ambulanse. Til sammenligning er dei fleste norske ambulanser registrert for 4-5 personer, men blir aldri bemannet av meir enn 2-3.

Vi hadde eit oppdrag. Ein pasient vi endte opp med å ikkje transportere. Aldri før har eg følt meg så overflødig som når vi stod 7 ambulansepersonell og ein politimann rundt ein pasient som var så frisk at hun ikkje trengte ambulanse likevel.

20151023_190423
Etter fullført oppdrag smakte det godt med ein matbit. At vi hadde spist middag ein times tid i forveien var ingen hindring. Dette måltidet ble etterfulgt av enda en matstopp (kake) som igjen ble etterfulgt av kiosktur for å kjøpe brus og snop. Forsetter det i dette tempoet kan vi trille heim til Noreg!

20151023_190408
Maten vi spiste var atter eit meksikansk fenomen (i motsettning til kakao som finnes eit par andre plasser). Karbohydrater (mais) smurt inn i fett (majones) rulla i meir fett (ost) med chilli på toppen. Absolutt ikkje det verste eg har spist (og absolutt ikkje det sunneste heller).

I morgon venter ein ny, lang dag. Dagen skal brukes til ambulansevakt og etterpå skal vi oppleve Mexico City «by night» saman med vår gode venn Oscar!

Hodet som er overfullt av meksikansk-spanske gloser kjem nok til å være enda fullere i morgon, men vi gleder oss likevel.

Buenos noches y hasta pronto!

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s