Знаки життя з України.

20180812_155816Vi er omsider framme i Ukraina AKA України og ting tyder på at Murphy framleis er med oss. Sidan førre innlegg blei skrevet og delt har…

…Olav Emil blitt stukket av veps.
…Vi har stått i kø gjennom halve Tyskland.
…Vi har sprengt dingsen som lar oss lade ting (utanom mobil) i bilen.
…Vi har leita gjennom heile Polen etter matbutikk med parkeringsmoglegheiter for lastebil (noko som i praksis betyr at vi etter nesten eit døgn utan annan mat utanom chips og sjokolade enda med å parkere ulovleg).
…Vi fekk ikkje plass på «helikopterhotellet» (der vi hadde tenkt å sove).
…Istadenfor ei god natts søvn på «helikopterhotellet» tok vi for oss grensa mellom Polen og Ukraina.  Det tok 7,5 timer, før vi enda opp på «Rå biff- og blodvann hotellet» (Hotellene i Ukraina har, som du ser, relativt originale namn).
…Olav Emil «vært i kontakt med» Ukrainsk politi. Det kosta som vanleg både tid og penger.

Og for å ikkje verke altfor negativ så får eg vel nemne det eg kjem på som er bra sålangt og:
-Vegg- til vegg teppet på hotellet vi bor på i natt verker så reint at eg tørr å gå barbeint. Dessutan har dei både AC, leopardsofa, WIFI og superpent, rosa sengetøy!
-Ved hjelp av google translate og diverse anna forvirrande kommunikasjon klarte vi å skaffe meg vegetarisk pizza. Mozarella, ananas og sopp høyres kanskje ut som ein rar kombo, men eg har ein teori om at alt smaker likt når ein putter dill på uansett. Dessutan er det veldig positivt at pizzaen vi fikk denne gangen var utan sylteagurk. Pizza utan sylteagurk er faktisk noko av det beste eg veit!
20180812_202629
-Alle toaletta på vegen har vært overraskande bra. Så bra at det har vært meiningslaust å ta med seg mobilen inn for å dokumentere tilhøva.
-Polen-sida av grenseposten har fått opp eit fint skilt med toalett-etikette frå UK. Og doen var så rein at eg kunne spist middag der (Men eg tipper britene ikkje driver med den slags).
20180811_225304-Ukrainsk side av grensa var ikkje så rein at eg ville spist middag der (men kven spiser vel middag på do) og bestod av eit hol i bakken. For mange verker dette kanskje som noko som burde stått på lista over ting Murphy er skuld i, men eg vel å sjå på det som ein positiv ting; Eg har for første gang tissa i eit hol i bakken (noko som var på tide etter alle disse rare turane).
20180812_033439
#Doselfie!

Alt i alt har vi det superfint og storkoser oss på tur. Vi begynner turen heimover i morgon kveld, men sidan katolikkane (i Polen) skal feire at Maria stakk opp til himmelen tysdag kveld og heile onsdag med å forby folk å køyre lastebil er reiseruta framleis granske usikker.

Так довго і дякую за всі риби.

Har du spist pizza med sylteagurk i det siste? Eller tissa i eit hol i bakken? Liker du rosa sengetøy og leopardsofaer?

2 thoughts on “Знаки життя з України.

    • Ååå, kor grei du er! Takk ❤
      Eg kan ikkje love at det kjem daglege oppdateringar når eg kjem heim (for eg er vel ikkje ein sånn bloggar), men eg har ein intensjon om å bli litt flinkare å oppdatere når eg har noko på hjartet.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s