#Ambulanseliv #MexicoCity

I Noreg er det relativt strenge krav for kven som kan bemanne ein ambulanse. Ambulansen skal være bemanna av (minst) to personer der ein person må ha fagbrev og ein person må ha «utrykkningslappen». Begge skal både kunne køyre bilen og kunne behandle pasienten. Ambulansesjåfør er eit utdødd begrep for lenge siden (eller, burde vært det!)

IMAG3033

I Mexico lever tittelen «ambulansesjåfør» videre i beste vellgående. Krava til personellet på ambulansen ser ut til å være ikkje-eksisterende. Standarden på bil, personell og utstyr er svært varierende. Det fikk vi i aller høyeste grad se i går, når vi hadde vår første ambulansevakt. Vi ble tatt imot med åpne armer av ambulansesjåføren vi jobba med sist gang. Det ble tidlig klart at denne gangen var det bare oss og han. Ein ambulansesjåfør og to norske jenter som snakker relativt ubrukelig spansk. Frå å bare sitte og se pene ut og måle litt blodtrykk i ny og ne måtte vi plutselig prestere.

Ein vanlig ambulansedag i Mexico starter med bilvask. Innvendig og utvendig. Ting skal se pent ut! Før eg reiste til Mexico leita eg forgjeves etter skopuss. Det som vanligvis er tursko, skulle plutselig gjøre jobben som uniformsko. Med ein gang bilen var vaska og utstyret i bilen kontrollert gikk turen til ein av byens mange skopussevogner. For rundt 7 kroner fikk uniformsskoa eg kjøpte for 8 år siden ny look:

IMG_20151019_223313[1]Med nypussa sko var vi klare for dagen, som viste seg å bli mykje lenger enn forventa.

Eg har fått spørsmål om ein ambulansetur i Mexico City er kortere enn ein ambulansetur i Noreg. Siden Noreg består av både by og bygd, og fjorder og fjell så kan ein ambulansetur ta både veldig kort og veldig lang tid. I Mexico City er mange av turene mykje lenger enn kva ein skulle tru. Blir du akutt sjuk/skada i Noreg blir du i dei fleste tilfeller frakta til nærmeste sjukehus. I Mexico City er det ikkje langt mellom sjukehusa, men i forskjell til Noreg blir ein ikkje nødvendigvis frakta til det nærmeste sjukehuset, men sjukehuset du/forsikringsselskapet betaler for at du skal komme til.

I løpet av ein 10 timers arbeidsdag rakk vi i går å køyre 3 turer utan nemneverdig pause imellom. Heldigvis var det lite drama i løpet av dagen, og vi slapp unna med «trøste og bære» og litt målinger av vitalia.

I dag har vi tatt oss ein velfortjent fridag. I morgon er det på’n igjen med meir jobbing.

20151019_102427[1]

Spennende dager 🙂

2 thoughts on “#Ambulanseliv #MexicoCity

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s